Sosyal Medya

Güncel

Türk askeri gece idlib’ girdi

TSK’nın dün gece, çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentine giriş yaptığı iddia edildi.



Türkiye, Rusya ve Ä°ran arasında varılan mutabakat kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin Ä°dlib kentindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgedeki keÅŸif faaliyetleri kapsamında dün gece özel kuvvetler mensubu askerler ile zırhlı araçların Ä°dlib bölgesine girdiÄŸi iddia edildi. Sınırı geçen asker ve zırhlı araçların sayısına iliÅŸkin ise kaynaklardan farklı bilgiler yansıdı. Bazı kaynaklarda 12 zırhlı araç ile 80 civarında özel kuvvetler mensubu askerin sınırı geçtiÄŸi belirtildi. Ä°lerleyen zamanlarda sınırı geçen asker ve zırhlı araç sayısının TSK’nın plan ve programı çerçevesinde artabileceÄŸi kaydedildi. Sınırı geçen askerlerin ise Afrin ile Ä°dlib sınırında konuÅŸlanacağı ileri sürüldü. Suriye sınırındaki askeri hareketliliÄŸe iliÅŸkin bazı görüntüler de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Öte yandan, OÄŸulpınar Karakolu’nu gören bölgede askeri hareketliliÄŸi görüntüleyen gazeteciler de Hatay ValiliÄŸi kararı ile bölgeden çıkartıldı.

BM’den yardım

Öte yandan BM’nin 25 yardım TIR’ı da Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Suriye’ye geçiÅŸ yaptı. Jandarma’nın gözetiminde sınır kapısına gelen 25 TIR iÅŸlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’nin idlib kentine doÄŸru yola çıktı.

BM yetkilileri, TIR’lardaki yardım malzemelerinin Ä°dlib ve ilçelerinde yaÅŸayan sivil halka dağıtılacağını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.